Archive: August 2009

Këshilla për vakte të shëndetshme

Vera, përveç relaksit dhe argëtimeve, sjell me vete dhe thyerjen e rregullave të ushqimit. Shtohen takimet me shoqërinë dhe bashkë me to shtohen dhe rastet për të konsumuar vakte të bollshme …

Temperatura e lartë dhe fëmijët

Instituti gjerman për mjekim kualitativ dhe efektiv- IQWiG, njofton se temperatura te fëmijët në të shumtën e rasteve është e padëmshme dhe vetëm në 1% të rasteve është tregues i ndonjë …

Çaji i zi mbron nga diabeti

Çaji i zi, i njohur për përmbajtjen e lartë të antioksiduesve, përforcimin e imunitetit dhe rregullimin e shtypjes së gjakut- duket se ka edhe disa efekte tjera dobiprurëse. Duke krahasuar …

Duhani e dëmton shijen për ushqim

Shkencëtarët kanë zbuluar edhe një arsye se pse duhet që të ndaleni së piri duhan nëse ende nuk e keni bërë – tymi i duhanit i pengon pjesët e caktuara në gjuhë, kështu që nuk mund të ndieni …