Archive: October 2009

Flokë me maja të dyfishta

Ato qe e ndjen me shume problemin e majave te dyfishta jane floket e dobet dhe delikat, te cilet keputen ne ekstremitet, aty ku keratina qe mbulon dhe mbron floket redukton fuqin e saj. …

Femije nga qelizat rrjedhese?

Zbulim i papritur ne fushen e shkences gjenetike. Sipas nje artikulli te revistes “Nature”, tashme per te krijuar nje femije shkenca nuk ka me nevoje per spermatozoidet e mashkullit dhe …

Dhëmbët e qumështit

Në saje të dhëmbëve të qumështit, fëmijët arrijnë të hanë ushqime të forta e të përtypen, çka favorizon zhvillimin e nofullave. Por, këta dhëmbë të fillimit, pra të qumështit, duhet që një …

Diabeti tek nënat shtatzëna

Rreth 4 përqind e grave të zhvillojnë nivele të larta të sheqerit në gjak gjatë shtatzënisë, gjendje e njohur si diabet gestational. Për shkak se foshnjet e lindur nga nëna me …