Archive: February 2010

Efektet kuruse të Guaranes

Guarana është një tjetër frut tropikal që ka gjetur përdorim të gjerë në mjekësinë popullore falë vlerave të saja kurative. Ajo përmban proteina, yndyra të bimëve dhe karbohidrate të …

Efektet kuruse të Qitros

Është një frutë me origjinë greke, në pamje të parë ngjan me portokallin, por ka një shije më të athët se agrumi tjetër i ngjashëm. Aktualisht ky frut është i përhapur edhe në vendin tonë …

Efektet kuruse të Papajes

Papaja është një frut tropikal që ka shumë vlera kuruese. Ajo është e ngjashme me pjeprin por brenda përmban disa fara të zeza. Ky frut aziatik nuk gjendet në vendin tonë, por ai ka gjetur …

Efektet kuruse të pjeshkes

Për qëllime mjekësore përdoren gjethet, lulet, frutat dhe farat e pjeshkës. Të gjitha pjesët e bimës kanë shije të hidhur, sepse përmbajnë acid cianhidrik dhe duhet kujdes i posaçëm. Frutat …

Tumori i stomakut nga dietat

Sipas një studimi të kryer në Milano të Italisë më shumë se gjysma e Italianëve besojnë se ajo çka shkakton kancerin në stomak është smogu dhe jo dieta, por kjo është vërtetuar që është e …