Archive: July 2010

20 ushqimet që largojnë sëmundjet

Jemi mësuar të përdorim vetëm produkte “tipike” të përherëshme për tryezat tona. Shumë produkte të llojeve të ndryshme nuk i bëjmë pjesë të dietës sonë të përditshme. Ja disa produkte më …

Glaukoma kongjenitale

Glaukoma është neuropati optike atrofike – verbëruese, shfaqet si pasojë e çrregullimeve gjenetike, biokimike, hemo dhe hidrodinamike të syrit, të shkaktuara nga gjendje të ndryshme …

Shtatë ushqimet verore

Edhe pse kajsitë piqen në pjesën e hershme të verës, jo rrallë herë sortat e hershme janë në dispozicion që në pranverën e hershme. Kjo kushërirë e pjeshkës, nuk përmban shumë lëng, ndërsa …

Nis epoka e gjakut artificial

Gjaku artificial mund të bëhet shumë shpejt një realitet i pranueshëm për të gjithë spitalet e botës. Lajmin e bën të ditur firma amerikane “Arteriocyte” që ka dërguar për analiza në …

5 hapat qe ju largojne nga stresi

Të largosh stresin njëherë e përgjithmonë nuk është një detyrë e lehtë. Stresi shkaktohet nga shumë faktor të ndryshëm, dhe për disa nga ne, pak stres është në realitet i shëndetshëm! Në …

Keshilla per te mos vuajtur nga melcia

Mëlçia, nëse është e shëndetshme, shërben kryesisht si filtrues dhe është fabrikë procesimi për trupin tuaj. Detoksifikon substancat vdekjeprurëse dhe zbërthen eritrocitet e harxhuara. …