Archive: April 2011

Tromboza

Një grup kërkuesish britanikë kanë zbuluar një proteinë, që merret me rregullimin e kolesterolit në gjak dhe pakëson rrezikun për të shkaktuar trombozën dhe për të çuar në infarkte dhe …

Udhëtim në Ulqin

Me Ulqinin dashurohesh me shikim të parë, natyra pothuajse e paprekur dhe deti i kthjellët i Adratikut, lë gjurmë në sytë e gjithsecilit. Hyrja në qytet, nga vendasit, quhet e …

Mbyllja e kanalit të lotit

Te foshnjat shpesh e hasim të mbyllur kanalin e lotit. Kjo ndodh për shkak të mos hapjes së valvulës në kanalin e lotit e cila hapje duhet të ndodhë pas lindjes. Shenjat që i vërejmë te …

Për buzë hidrante dhe të buta

Shtresa e hollë me të cilën i mbulojmë buzët, i bën ato të lëndueshme, prandaj më së miri do të ishte t’i kthehemi natyrës dhe të mirave të saj për buzë hidrante dhe të buta! Ato vazhdimisht …