Archive: September 2011

Peshku, ushqimi i trurit

Konsumimi i peshkut, 3-4 herë në javë, pakëson rreziqet për iktuse në tru. Përfundimin e ka nxjerrë një studim i kryer nga Susanna Larsson e Nicola Orsini të institutit Karolinska të …

Shenjat e sifilizit

Sifilizi është një infeksion serioz, i cili bartet nga një person te tjetri gjatë marrëdhënieve seksuale, i shkaktuar nga një bakterie. Mund të infektoheni edhe duke prekur gjakun ose …

Sëmundja e Parkinsonit

Parkinsoni është një sëmundje neurologjike dhe shenjat e dukëshme të saj janë dridhjet, veçanërisht të gjymtyrëve. ” Me përparimin e sëmundjes, simptomat shtohen”, thotë neurologu David …