2

Trupi i njeriut është një mekanizëm kompleks me procese të shumta që shpesh ndodhin në të njëjtën kohë dhe funksionojnë në mënyrë të pavarur. Kur diçka nuk është në rregull brenda trupit, ne duhet të mendojmë shkakun e saj.

Megjithatë, shumë njerëz nuk i kushtojnë vëmendje shenjave që trupi jep dhe shpesh veprojnë shumë vonë. Për të parandaluar komplikimet më të mëdha shëndetësore, duhet të njohin simptomat e një sëmundjeje në kohë. Këtu janë disa shenja të rëndësishme që ju nuk duhet t’i injoroni.

– Lëkura e thatë
Lëkura e thatë është një shenjë e mangësisë së vitaminës E, dhe ka nevojë të trajtohet në kohë. Ju mund ta trajtoni këtë problem duke konsumuar më shumë bajame, lakër jeshile, spinaq, peshk dhe vezë për të rritur nivelet e vitaminës në sistemin tuaj.
– Flokë dhe thonj të brishtë
Ky problem shkaktohet zakonisht nga nivele të pamjaftueshme të vitaminës D dhe kalciumit në trup. Për të zgjidhur këtë problem, konsumoni perime të tilla si patate, brokoli, pini qumësht lope të papërpunuar, (qumështi i devesë do ishte z