5 mënyra për ta mundur fryrjen e pakëndshme

5 mënyra për ta mundur fryrjen e pakëndshme

Fryrja është problem që shfaqet mjaft shpesh dhe është mjaft irrituese, e cila mund të shfaqet si pasojë e PMS, mbajtjes së lëngjeve, tretjes jo të mirë…

Për fat të mirë, ekzistojnë shumë mënyra ta zbusni këtë pakënaqësi. Përcillni disa nga këshillat

Zgjidhni ushqimin e pasur me kalium

Ky mineral ndihmon trupin tuaj që të balancojë lëngjet në trupin tuaj. Në ushqimin e pasur me kalium përfshihen bananet, pjepri, spinaqi, domatja, perimet me lëvore të fortë. Të gjitha këto kanë një ndikim të dobishëm dhe ndihmojnë në hedhjen e lëngjeve tepricë.

Mos përpini ajrin

Kini kujdes, që gjatë konsumimit të ushqimit, përtypjes së ushqimit apo teksa konsumoni lëngje të mos përpini ajrin, ngase edhe kjo mund të jetë pasojë e fryrjes së pakëndshme.

Zvogëloni karbohidratet

Buka e bardhë dhe makaronat mund të shkaktojnë mbajtjen e ujit. Shmangni konsumin e tyre, sidomos para se të shkoni në gjumë, në mënyrë që të mos zgjoheni të fryrë.

Komento