7 Menyra Të Lehta dhe Natyrale Si Te Qetesojme Nervat

11

11Jeta mund të na përplas nga nje brek në një tjetër dhe të na bëj të kemi nevojë ti qetësojmë nervat. Nuk është çudi që ankthi dhe stresi janë pjesë normale e jetës kur jetojmë në një botë shpejt të ndryshueshme. Nganjëherë është vështirë të mbajmë qetësinë dhe mbledhim vetën. Fatmirësisht këto 7 mënyra si te qetesojme nervat do ju ndihmojnë që të ç’kyçeni nga gjërat e përditshme dhe relaksoheni para se nervat e tua të stresuara të ju shpënë para rrënimit. E kjo është gjëja e fundit që do donim të ndodhte!

1. Masazhi

masazhi

Kur ka qenë hera e fundit që i ke dhuruar vetës masazh? A të ka ndihmuar të qetësosh nervat dhe lirosh stresin? Besoj se po. Masazhi është një mënyrë shumë e mirë për të larguar frustrimet dhe ndihesh më mirë. Pra shko bëj vetës masazh, lejo trupin tuaj të relaksohet duke i nxjerr streset nga shpina, qafa, këmbët dhe shputat. Lexo tutje për mënyrat tjera të qetësimit të nervave.

 

 

 

 

2. Yoga

yoga-joga

Yoga është ushtrim qetësues që të lëviz nga një pozit në një tjetër. Kur bënë Yoga ti vën në punë balancimin, forcën dhe fleksibilitetin. Një gjë dihet se shumë njerëz anë e kënd botës gjithmonë tregojnë se ndihen shumë më mirë pas një seance Yoga. Të ndihmon të qetësosh mendjen, të fokusohesh në trup dhe përmirësosh aftësitë tua. Nëse asgjë tjetër, ky është një moment që të largohesh nga gjithçka tjetër dhe punosh me veten.

 

 

 

 

 

3. Meditimi