A shkakton artrit kërcitja e kyçeve dhe gishtave?

A shkakton artrit kërcitja e kyçeve dhe gishtave?

Jo. Nëse vuani nga osteoartriti në duar, kjo nuk është pasojë e kërcitjes së gishtave.

Një studim i bërë në 74 persona, të cilët me vite të tëra i kishin kërcitur gishtat, ka treguar se te ta nuk kishte një paraqitje më të shpeshtë të artritit.

Kjo nuk do të thotë se kërcitja e gishtave është gjë e mirë, meqë një gjë e tillë mund të ndikojë në ënjtjen e nyjave.

Komento