Alergjia në pemë dhe perime gjithnjë e më e shprehur

Alergjia në pemë dhe perime gjithnjë e më e shprehur

Alergjia në pemë dhe perime gjithnjë e më e shprehur Sipas të dhënave nga ekspertët e Shoqatës Britanike të Alergologëve, reaksionet alergjike në pemë dhe perime janë gjithnjë e më të shpeshta, ndërsa veçanërisht të shprehura te fëmijët.

Derisa para disa viteve, fajtori më i madh për reaksionet alergjike të ushqimeve ishin kikirikët, por së fundi këtë e marrin pemët dhe perimet.

Më alergjike janë selino, karotat, domatet, mollët dhe dardhat.

Forma më e rrezikshme e reaksionit alergjik është e ashtuquajtura sindroma alergjike orale, e cila nënkupton të kruara, djegie dhe skuqje të gojës dhe hapësirës rreth gojës, si dhe ënjtje dhe zjarrmi në muzikën e hapësirë së gojës.

Mënyra se si këto reaksione mund të zbuten, përveç shmangies së konsumimit të frutave dhe perimeve që shkaktojnë këtë alergji, është mënyra se si ato konsumohen. Ndihmë të madhe në këtë jep edhe përpunimi mbi nxehtësi i ushqimit (gatimi), heqja e lëvores, prerja dhe pastrimi i mirë i tyre.

Komento