Antibiotikët shkaktojnë infeksione të ndryshme

Antibiotikët shkaktojnë infeksione të ndryshme

Antibiotikët shkaktojnë infeksione të ndryshmeDisa studime të fundit kanë treguar se antibiotikët janë një ndër shkaktarët kryesorë të shumë infektimeve, në mesin e së cilave edhe sëmundjet e ndryshme ët barkut të fëmijët.

Hulumtuesit kanë zbuluar që 71 për qind e infektimeve të fëmijëve amerikanë në moshën 1 deri në 17-vjeçare kanë ndodhur pak kohë pasi që ata kanë marrë antibiotikët.

Shumica e fëmijëve kishin marrë antibiotikë për probleme të ndryshme, si: dhimbja e veshit, sinuset apo problemet me frymëmarrje. Një hulumtim i mëhershëm ka treguar që më shumë se 50 për qind e antibiotikëve, të cilët u përshkruhen fëmijëve, nuk janë të domosdoshëm.

Tashmë është duke u krijuar një program, i cili pretendohet që do të shkurtojë përdorimin e antibiotikëve për 20 për qind, program i cili pritet të shpëtojë shumë para dhe shumë jetë njerëzish.

Komento