Arra dhe shega largojnë stresin

Arra dhe shega largojnë stresin

Mënyra bashkëkohore e jetesës është e përcjellë çdo ditë me stres, i cili është fajtori kryesor për shumë sëmundje.

Mjekët sugjerojnë se për largimin e stresit nevojitet konsumimi i ushqimit dhe çajeve që ulin stresin, derisa përdorimi i barnave për qetësim, ëmbëlsirave dhe cigareve vetëm sa shton problemin.

Po ashtu, njerëzve u sugjerohet të përdorin më tepër lëng shege dhe konsumimin e arrave, të cilat qetësojnë në masë të madhe për shkak se nuk kanë efekte të padëshirueshme.

Konsumimi i lëngut të shegës është i dobishëm për shkak se organizimi ndihet më mirë dhe më të koncentruar gjatë ditës. Edhe përdorimi i arrës përgatit organizimin për t’i përballuar organizmit, kanë thënë shkencëtarët nga Universiteti “Pennsylvania State”.

Sipas tyre, preparatet bimore dhe ushqimi me vitamina të pasura janë të shkëlqyeshme për evitimin e tensionit dhe nervozes së përditshm

Komento