Bajamet për rregullim të zorrëve

Bajamet për rregullim të zorrëve

Duket se lista e probiotikëve do të shtohet edhe për një vend dhe anëtari i ri i kësaj liste janë bajamet.

Një hulumtim i fundit i shkencëtarëve anglez ka treguar se lëvorja e bajameve përveç antioksiduesve ka edhe përbërës të tjerë të cilët mundësojnë rritjet e florës normale të zorrëve, bifidobaktereve, clostrideve dhe eubaktereve rektale. Ky efekt probiotik i përshkruhet përbërësve si ksiloglukani dhe alfa-glukani.

Indeksi probiotik i lëvores së bademit kap vlerën 3.2, që është shumë i përafërt me produktet tjera komerciale, indeksi i të cilave është rreth 4.2.

Komento