Bebet ëndërrojne me sy hapur

Bebet ëndërrojne me sy hapur

Të ënderrojnë me sy hapur është një ’aktivitet’ që mund të bëjnë edhe foshnjat e porsalindura, pasi truri i tyre që në ditët e para të jetës krijon ‘lidhjet’e duhura .

Kjo u zbulua nga hulumtuesit e në Imperial College në Londër.

Ky studim është bazuar në skanimin trurin e 70 foshnjave, në faza të ndryshme të rritjes dhe imazhet  kanë gjetur se lidhjet e trurit që mundësojnë këtë aftësi janë formuar tashmë pas një shtatzënie normale.

Komento