Bisfenoli A e dëmton punën e zorrëve

Bisfenoli A

Bisfenoli AListës se pasojave te bisfenolit A, shkencëtarët ia kane shtuar edhe efektin e dëmshëm ne traktin digjestiv. Bisfenoli A është një komponim i cili gjendet ne paketimin e artikujve ushqimore dhe te pijeve.

Bisfenoli A gjendet edhe ne shishet plastike për fëmije.Shkencëtarët kane ardhur deri te ky përfundim duke e studiuar ndikim e bisfenolit A te minjtë.

Ekspozimi ndaj kësaj substance ka rritur leshueshmërine e zorrëve qe mund te shkaktoje grumbullimin e ujit ne organizëm, dhimbje ne bark dhe paraqitjen e sëmundjeve inflamatore te zorrëve.

Komento