Çajat që ndihmojnë në uljen e temperaturës

Çajat që ndihmojnë në uljen e temperaturës

Për uljen e temperaturës, përveç medikamenteve, ekzistojnë edhe çajet e përgatitura me bimë të freskëta të natyrës.

Për uljen e temperaturës mjekët rekomandojnë banjë me ujë të ftohtë dhe masazh me uthull në kyçe dhe ballë.

Ngritja e temperaturës mund të shkaktohet nga substanca që lirohen në organizëm, si përgjigje ndaj infeksionit, kancerit, disa sëmundjeve joinfektive (si artriti reumatoid juvenil), disa barëra dhe vaksina.

Menjëherë temperatura mund të ngrihet gjatë lodhjes, nëse temperatura e jashtme është shumë e lartë, ose nëse fëmija pranon ushqim të nxehtë dhe pije të nxehta. Në këto raste nuk bëhet fjalë për temperaturë të vërtetë. Organizmi orvatet që me djersitje ta ulë temperaturën nga normalja.

Lëngu i limonit
Lëngu i një kokrre limoni hidhet në një gotë me ujë me sheqer. Ky lëng pihet 3 herë në ditë në rastet kur keni temperaturë. Kjo mënyrë është e vlefshme edhe për fëmijët. Por, gjithmonë duhet holluar me ujë. Ndërsa, moshat e rritura mund ta pinë edhe ashtu siç është. Në këtë mënyrë do të jepte efektin e menjëhershëm.

Sanëza
Edhe bima e sanëzës (valeriana) shërben për uljen e temperaturës së lartë. Nga kjo bimë më të efektshmet janë rrënjët e saj. Më parë rrënjët grimcohen dhe zihen në një enë, ku më parë janë hedhur 2 gota ujë. Çaji i përftuar pihet 2 herë në ditë. Edhe pluhuri i përftuar prej rrënjëve të sanëzës jep rezultate të mira në uljen e temperaturës. Nga lëngu i përftuar prej tij pihen 10 pika 2 herë në ditë.

Sherbela
Bima e sherbelës është një bimë, që shërben jo vetëm për qetësim apo për kurimin e disa sëmundjeve, por shumë lehtë ajo mund të ulë edhe temperaturën e lartë. Çaji i përgatitur nga bima e sherbelës mund të pihet çdo mëngjes esëll dhe në mbrëmje vonë. Këshillohet të pihet dy gota prej këtij çaji.

Bari i etheve
Bari i etheve është bima që njihet si një nga më të rëndësishmet, që bëjnë uljen e menjëhershme të temperaturës, edhe kur ajo përsëritet herë pas here dhe në mënyrë periodike. Pas zierjes së barit të ethes, lëngu i përftuar pihet dy herë në ditë nga një filxhan. Çaji mund të pihet i ëmbëlsuar ose jo sipas dëshir