Çaji sherbela përmirëson kujtesën

Çaji sherbela përmirëson kujtesën

Burime të shumta të sherbelës janë të njohura në mbarë botën shekuj me radhë, por kjo bimë dita-ditës befason edhe më shumë.

Hulumtimet më të reja kanë zbuluar se sherbela e zvogëlon rrezikun nga sëmundja e Alzhaimerit dhe e përmirëson kujtesën.

Hulumtimi më ri vërteton thënien e verbalistit Xhon Xherard, i cili në vitin e largët 1597 këtë bimë e kishe cilësuar si “të pazëvendësueshme për shëndetin e kokës dhe të kujtesës”.

Në fakt, sherbela përmban substancën që e freskon kujtesën, e kjo u nevojitet më së shumti personave që vuajnë nga sëmundja e Alzhaimerit. Është interesante se edhe rozmarina ka epërsi të ngjashme.

Sherbela zbut lodhjen, kthen forcën, pastron gjakun, e po ashtu edhe lukthin.

Komento