Çfarë është Asma

asma

Asma është një sëmundje e gjatë kronike e sistemit të frymëmarrjes e cila shkakton enjtje dhe ngushtim të tubave bronkial, të cilët transportojnë ajrin në mushkëri. Enjtja shkakton vështirësi të shumta në frymëmarrje, shtrëngim gjoksi, dhe kollitje të shumta.

Asma nuk mund të kurohet, por shumë njerëz të cilët vuajnë nga kjo sëmundje mund t’a mbajnë nën kontroll atë duke ndjekur një plan, duke shmangur lodhjen dhe të marrin ilaçet mjeksore rregullisht.

Asma shpesh herë fillon në moshën fëmijore dhe zgjatë gjatë gjithë jetës. Shkaqet që e shkaktojnë asmen nuk janë akoma shumë të qarta, por shfaqet zakonisht tek ato njerëz të cilët vuajnë nga alergjitë.

Komento