Çfarë i shkakton periodat e rënda

perioda te renda

Në të shumten e rasteve nuk njihet plotësisht shkaktari kryesor i periodave të shumta. Në bazë të eksperiencës personale të shumë femrave, periodat e shumta  ndodhin atëherë kur në ciklin e shkuar nuk kemi pasur perioda normale por mpiksje të gjakut. Mpiksja e gjakut mund të ndodh shpesh, aq herë sa mund të shkaktojë gjakderdhje të tepërta gjatë ciklit.

Cilat janë shkaqet kryesore që i shkaktojnë;

Fibroidet e mitres

Mënyra se si disa pjesë lidhen me pjesën e jashtme të mitres, ose brenda muskujve të mitres.

Balancë jo normale e hormoneve

Metodat e ndryshme të kontrollit për lindjen e një fëmije, ose pilulat për të kontrolluar lindjen

Kancer vaginal, në miter ose cervikal

Problemet me veshkat, mëlçi dhe tiroidet

Disa medikamente si ato ndaj; gripit, kunder mpiksjes së gjakut, etj.

One Comment

  1. Pershendetbje,nje pytje kisha per ju qe te me japni sado pak keshilla,para se te me lind femija kam pasur problem me mustracionet dmth sme kan ardhur me rregull nje her ne tre muaj apo 4 muaj,mbeta shtatzane dhe mbas lindjes se femijes dmth mbas nje viti kam gjak derdhje pothuajse 3 jav pa nderprer apo nje muaj,dhimbje kam krej pak ne bark por si rradh,dridhje trupi skam aspak,ju lutem me tregoni ne qoftese keni ndonje keshill per mua me rrespekt shengjylja.

Komento