Çfarë ndikon në dëshirën seksuale të femrave

Çfarë ndikon në dëshirën seksuale të femrave

Çfarë ndikon në dëshirën seksuale të femraveFakti që ushqimi ka ndikim në jetën seksuale të një çifti është i njohur, pasi shumë ushqime mund të shtojnë dëshirën seksuale.

Një studim i fundit amerikan i zhvilluar nga University of California (SHBA), ka zbuluar një lidhje mes urisë së femrave dhe dëshirës së tyre seksuale.

Ekipi i studiuesve zhvilloi një eksperiment mbi 20 femra, në dy momente të ndryshme. Grupi i femrave u vunë përballë imazheve ku shfaqeshin çifte në sjellje romantike, duke u puthur dhe prekur, në një moment të parë gjatë kohës që femrat kishin tetë orë pa ngrënë, ndërsa në momentin e dytë sapo kishin konsumuar një akullore me 500 kalori.

Nga krahasimi rezultati ishte shumë i qartë, ndërsa në rastin e parë femrat kishin reagime jo me shumë kuptim, pasi kishin konsumuar reagonin më shumë ndaj impulseve seksuale.

Sipas ekipit të studiuesve një gjë e tillë tregon se kur një femër është e uritur, oreksi e shpërqendron nga dëshira seksuale, pasi sistemi nervor i jep më shumë rëndësi urisë.

Në këtë mënyrë thuhet se kur një femër ka uri dhe organizmi i saj ka nevojë për kalori, nuk arrin të përqendrohet në dëshirat e saj dhe performanca seksuale nuk do jetë e mirë. Kështu që nëse keni dëshirë të kaloni një natë të nxehtë me partnerin, në fillim hani dhe pastaj mendoni për të tjerat.

Komento