Çfarë ndodh nëse nuk flemë sa duhet

Çfarë ndodh nëse nuk flemë sa duhet

Çfarë ndodh nëse nuk flemë sa duhetNe shpenzojmë vetëm një të tretën e orëve të jetës në gjumë por kjo sasi drejton jetët tona. Të mos flesh aq sa duhet mund të jetë shkaktar i shumë problemeve.

Do të hani më shumë. Rreth 300 kalori më shumë për të qenë më të saktë.

Mund të mos jetoni gjatë sa duhet. Sipas shkencëtarëve gratë që flenë më pak se 5 orë nuk jetojnë aq gjatë se të tjerat që i plotësojnë ato.

Do të peshoni më shumë. Pesha nuk ritet vetëm nga ushqimi por edhe nga gjumi. Gjumi i pamjaftueshëm shkakton stres i cili ngadalëson metabolizmin dhe vendos shtresa dhjami.

Zvogëlon trurin. Shkencëtarët kanë përfunduar duke thënë se gjumi zvogëlon trurin dhe prek sistemin neurologjik.

Rrit presionin e gjakut. Studimetn kanë zbuluar se ata që nuk flenë si duhet rrexikohen nga tensioni i lartë me rreth 40 %.

Rrit rrezikun e sëmundjeve. Ata nuk nuk i mbylin sytë aq sa duhet është provuar se preken më shumë nga të ftohtit.

Përkeqëson kujtesën.

Ul produktivitetin në punë. Sipas kërkuesve pagjumësia është çelësi i qëndrimit pasiv të njerëzve.

Ju bën të ngurtë. Kerkuesit thonë se sasia e pamjaftueshme e gjumit ndikon në anën emocionale apo ndërvepriini e maturuar.

Nuk jeni pjesë e lojës. Sepse sasia e pakët e gjumit ju bën të ndiheni jo mirë.

Komento