Çfarë tregojnë aknet për shëndetin tuaj?

9

9Aknet nuk janë vetëm një problem estetik që na bënë të ndihemi në siklet.

Varësisht se në cilën pjesë të trupit ndodhen, aknet janë një tregues i problemeve të ndryshme shëndetësore, transmeton Indeksonline.

Balli: Aknet në ballë mund të tregojnë se keni probleme me mëlçi. Përveç kësaj, aknet në ballë janë tregues i skalpit të papastër dhe të yndyrshëm të cilat mund të shkaktojnë akne.

Mes vetullave: Edhe aknet në këtë pjesë të fytyrës janë tregues se keni probleme me mëlçi.

Hunda: Zona e hundës është e lidhur me zemrën dhe stomakun. Por, edhe heqja e qimeve të vetullave në disa raste të rralla mund shkaktojë akne.

Komento