Ciftet e hapura kane me pak semundje seksuale sesa ato qe tradhetojne

Ciftet e hapura kane me pak semundje seksuale sesa ato qe tradhetojne

Ciftet e hapura mbrohen nga sëmundjet seksualisht te trasmetueshme .

Nje kërkim i Universitetit te Miciganit e provon kete qe duket pak e pakuptueshme duke ekzaminuar me kujdes ceshtjen : Kur seksi eshte i sigurte? Natyralisht kur perdoret prezervativi . Kjo gje ndodh rradhe gjate nje tradhtie,

kur gjithçka eshte rastesore dhe rralle gjendet qetesia per te menduar per pasojat ose per kujdesin e parandalimit te sëmundjeve.
Ky kërkim konfirmon qe kush eshte ne cift te hapur eshte me ne mbrojtje nga sëmundjet seksualisht te transmetueshme sesa ato qe tradhetojne, sepse kjo e fundit ka me shume mundesi te kete marre droge ose alkol ne momentin qe behet seksi; si per rrjedhoje përdorimi i prezervativit eshte me i ulet 35% , kurse përdorimi i alkolit dhe substancave te tjera rritet me 64%.Ky anketim u be online ku perfshin 1647 persona: nga keto 801 kishin bere seks me nje person tjeter ,por 493 midis ketyre nuk kishin nje lidhje monogama.

Studiuesja Terri D.Conley , e departamentit te psikologjise ka komentuar keshtu rezultatet:
“Kerkimet sugjerojne qe personat jo besnik me nje partner kane rrezik me te madh te marrin semundje te seksualisht te transmetueshme , e kundërta e atyre qe jetojne si cift liberal . Megjithate monogamia eshte e respektueshme , mund te jete nje metode efikase per ta parandaluar.”

Me fjale te tjera, arma e vetme qe te shpeton nga HIV AIDS eshte e njejte me vetëdijen: Domethene qe vetëdija per te qene ne nje cift te hapur dhe pra qe te ti transmetosh partnerit keti semundje dhe mbi te gjitha vetes tuaj semundje te pasherueshme.

Kurse ato qe tradhetojne , e dine qe e bejne te vuajne partnerin me ane te nje tradhtie ( prandaj mos harroni te keni gjithmonë me vete prezervativet) . Seksi duhet te jete nje kenaqesi , nuk duhet te jete nje tmerr duhet te jeni te vetedijshem per pasojat fizike, per cdo gje qe vendosni./ikub/

Komento