Cistet në shtatzani

Cistet në shtatzani

Nëse zbulohet ndonjë ciste në shtatzëni, nuk është asgjë për t’u shqetësuar dhe mos bëni panik.

Miomët (cistet) janë rritje, të cilat në shumicën e rasteve janë beninje (“të natyrës së mirë”) dhe nuk shkaktojnë asnjë problem, përveç në rastet kur janë shumë të mëdha dhe gjenden në vend të papërshtatshëm dhe në këtë mënyrë pengojnë daljen e foshnjës nëpër kanalin e lindjes.

Është fakt se në këtë rast shtatzënia është pak më e rrezikuar, mirëpo as këtu nuk ka vend për panik.

Derisa mjeku mendon se duhet pritur për largimin e cistit, atëherë sipas të gjitha gjasave ju do të lindni me prerje cezariane, dhe në këtë rast mjekët do ta largojnë edhe cistin. /Telegrafi/

One Comment

  1. jam shtatzane ne javen e 10-te e kam nje miome ne miter, por mjeket po me thojne ne qoftese e kalon edhe muajin e trete nuk ki me pas problem.A eshte e sigurt kjo deri ne muajin e tret se kam trem se mos po ndikon ne muajt e me vonshem deshtimi.A ka mundesi me ma sqaru krejt per kete qeshtje se jam shume e mbrengosur.

Komento