Çokollata e zezë ndihmon të dobësoheni

Çokollata e zezë ndihmon të dobësoheni

Nëse shtoni bakteret e mira me anë të çokollatës së zezë ju mund të humbisni disa kilogramë nga pesha trupore.

Kështu bën të ditur një studim i botuar së fundmi në gazetën britanike, Daily Mail.Çokollata e zezë ndihmon të dobësoheni

Shkenctarët kanë arritur në përfundimin se njerëz të ndryshëm, reagojnë në mënyrë të ndryshme ndaj karbohidrateve, në varësi të përzierjes së “mikrobeve” në aparatin e tyre tretës.

Kështu, kultivimi i mikrobe të mira, që përftohen nga konsumimi i çokollatës së zezë, mund të ndihmojë më shumë për rënien në peshë, sesa eleminimi i bukës nga dieta.

Bakteret e mira, kanë një efekt të fortë ndaj karbohidrateve e mund të gjenden kryesisht tek ushqimet me fibra, ose tek çokollata e zezë.

Rekomandohet që dietat të jenë individuale dhe të personalizuara, të ndërtuara me një plan të caktuar, në varësi të profilit të baktereve që individët kanë.

Komento