Home » Këshilla të ndryshme » Diabeti dhe menstruacionet

Diabeti dhe menstruacionet

Rezultatet e shkencëtarëve italianë kanë treguar se vajzat të cilat vuajnë nga diabeti, menstruacionin e parë e kanë në moshë më të vonshme në krahasim me vajzat e shëndosha.

Shkencëtarët italianë nga Universiteti Campus Bio- Medico në Romë kanë krahasuar fillimin e menstruacioneve të më shumë se 160 vajzave të cilat kanë qenë duke u mjekuar me insulinë dhe ato janë krahasuar me një grup tjetër vajzash të cilat nuk kanë pasur nivelin e rritur të sheqerit në gjak.

Rezultatet kanë treguar se vajzat të cilat vuajnë nga diabeti, pavarësisht se marrin terapi intensive me insulinë për normalizimin e nivelit të sheqerit në gjak, menstruacionin e parë e kanë në moshë më të vonshme në krahasim me vajzat e shëndosha.

Fatal error: Allowed memory size of 2147483648 bytes exhausted (tried to allocate 1000000000033 bytes) in /home/keshilla/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 395