Disa sekrete që kanë të bëjnë me njerëzit e bezdisëshëm

Disa sekrete që kanë të bëjnë me njerëzit e bezdisëshëm

Disa sekrete që kanë të bëjnë me njerëzit e bezdisëshëmBallafaqohuni me ato. Mos keni frikë të afroheni me njerëz nga të cilët jeni shmangur deri më tani. Shumicën e kohës zgjidhja është vetëm një hap larg nga hezitimi.

Bëhuni i vetë-ndërgjegjshëm. Para çdo bisede intensive bëni një shetitje, relaksohuni, merrni frymë thellë. Kjo do t’ju ndihmojë të shmangni fjalët fyese ose ndonjë sulm të mundshem ndaj personit tjeter.

Filloni me pyetje. Nëse ai ka kohë për t’ju përgjigjur dhe për të diskutuar në lidhje me një çështje të caktuar. Nëse përgjigjja është jo prisni një tjetër mundësi. Nëse ai thotë po, filloni duke i treguar se sa ju e vlersoni bisedën që po zhvilloni me atë person.

Flisni me kujdes. Kujtoni vetës për të mbajtur kritikat në maksimum. Imagjjinoni dhe bëni të pa-munduren që biseda të shkojë mirë dhe të përfundojë duke e kuptuar njëri-tjetrin.

Jepni vëmendjen e plotë personit me të cilen po flisni. Kështu ajo do ndihet më e vlersuar dhe më e predispozuar për t’ju dëgjuar dhe për t’ju kuptuar. Gjithashtu, jepni kohen e duhur për të dëgjuar dhe për të menduar përgjigjen që do t’ju kthejë.

Pranoni gabimet dhe lini që të shkojë dhe të harrohet zilia dhe mëria.

Pranoni rezultatin. Ndonjëherë arritja e një rezolute nuk është e mundur, pranoni me vetë që ju e keni provuar dhe çdo gjë tjetër është jashtë kontrollit tuaj.

Komento