Disa zakone për të pasur një shëndet të mirë

Disa zakone për të pasur një shëndet të mirë

Disa zakone për të pasur një shëndet të mirëKëshilla për të jetuar i shëndetshëm

Disa gjeste të vogla ndonjëherë janë të mjaftueshme për të bërë një ndryshim vërtet të madh kur bëhet fjala për shëndetin. Disa ndryshime të vogla mund të çojnë në rezultate të mëdha, që do të thotë, të jetoni më gjatë, të lumtur dhe në mënyrë më të shëndetshme. Këtu janë pesë gjëra që ju mund të bëni sot për të përmirësuar shëndetin tuaj për një kohë të gjatë. Dhe nuk ka justifikime: këto zakone janë kaq të lehtë për t’u bërë saqë nuk ka asnjë arsye që të mos veproni!

Eliminoni sodën për të reduktuar depresionin. Sipas një studimi personat që pinin më shumë se katër gota apo kanoçe sode në ditë kanë deri në 30% më shumë gjasa për t’u diagnostikuar me depresion se personat të cilët nuk e konsumojnë.
Zgjidhni rrushin për një dietë më të mirë. Studiuesit kanë zbuluar se njerëzit të cilët konsumojnë prodhimet e bëra nga rrushi janë më të shëndetshëm se ata që nuk e konsumojnë atë.
Merrni Omega-3 për të parandaluar kancerin e lëkurës.
Flini më shumë për të humbur peshë. Nëse keni nevojë për një tjetër arsye për të shkuar në shtrat më herët, këtu është një e mirë: flini herët dhe qetë gjatë natës në mënyrë që të humbisni peshë.

Komento