Dobesia rrezikon fertilitetin e grave

Fertiliteti

Dobesia e tepruar mund te rrezikoje fertilitetin e grave. Alarmi i leshuar nga nje studim shkencor prezantuar gjate diteve te fundit te Orlando, gjate kongresit “American Society for Reproductive Medicine” nga shkencetaret e “Advanced Fertility Center of Chicago”, (SHBA).

Studimi i perket vetem femrave qe i jane neshtruar fekondimit in vitro.

Por cfare eshte zbuluar saktesisht dhe si u arrit ky perfundim?

Eshte ekzaminuar numri i femijeve te lindur ne tete vjet nga 2.500 gra me ane te fekondimit artificial.

Ne te njejten veze te implantuar tek zonjat, u zbulua se lindshmeria ka qene me e larte (me 50 %) nga nena me peshe normale, 45 per qind e nenave mbipeshe dhe obeze dhe 34 perqind e zonjave shume te dobeta.

Nga kjo gjendje, sipas shkencetareve mund te influencoje impianti ne miter.

Dicka e qarte eshte se, teperimet nuk te cojne kurre ne asnje vend.

Komento