Ekspertët: Zhvillimi i trurit varet nga fuqia e këmbëve

Ekspertët: Zhvillimi i trurit varet nga fuqia e këmbëve

Ekspertët: Zhvillimi i trurit varet nga fuqia e këmbëveSipas një studimi të kryer përgjatë një dekade me 300 binjake, ato që kanë këmbë më të fuqishme kanë një tru më të zhvilluar.

Akademikë nga Universiteti “The King’s” në Londër thonë se fuqia e këmbëve tona është një tregues nëse po stërvitemi sa duhet për ta mbajtur mendjen dhe trurin në formë.

Rezultatet treguan se binjakja që kishte këmbë më të fuqishme se tjetra që në fillim të studimit kishte një tru më të zhvilluar në fund të tij.

Shkenctarët shprehen për gazetën “Gerontology” se ushtrimet për këmbët çlirojnë lëndë kimike në trup që ndikojnë në zhvillimin e trurit.

Ata gjithashtu shtojnë se zbulimi është provë se të gjithë aktivitetet fizike ndikojnë në shëndetin e mendjes tonë.

Komento