Eliminoni dhimbjet e dhëmbit për 7 minuta

Eliminoni dhimbjet e dhëmbit për 7 minuta

Dhimbja e dhëmbit është padyshim një nga dhimbjet e pakëndshme që të e njohim, me ndihmën e një truku shumë të thjesht që përfshin kockë akulli, do ta keni më të lehtë ta eliminoni atë së paku deri sa të arrini tek stomatologu.

Një studim i bërë disa vjet më parë në Kanada ka treguar se dhembjet nga dhëmbi mund të eliminohen ose pakësohen duke mos e hapur aspak gojën.

Ndërsa krejt çka ju nevojitet është një kockë akull, të cilën do ta vendosni në rrudhosjen e dorës në mes të gishti të madh dhe ati tregues dhe ngadalë do ta fërkoni pikërisht atë pjesë 5 deri në 7 minuta.

Kjo pjesë e shuplakës është vendi në të cilën gjenden mbaresat nervore të lidhura me qendrën për dhimbje në tru, e cila kontrollon shkakun e dhimbjes në duar dhe kokë.

Fërkimi me akull bllokon ato qendra. Ndërsa 90% e pjesëmarrësve në studim kanë pohuar se kjo teknik ua ka lehtësuar dhimbjen.

Komento