Fitness per nje trup ideal

Fitness per nje trup ideal

10 minuta nxemje duke vazhduar me stervitje kardiovaskulare (aerobie) per 30 minute deri ne 1 ore.

Nje program stervitjeje me pesha duhet te permbaje ushtrime per pjesen nga mesi e poshte dhe nga mesi e lart, me 2 seri nga 10-15 perseritje per cdo ushtrim Dy apo tre perseritjet e fundit te cdo serie duhet te jene me te veshtire. Nje sygjerim tjeter eshte te levizesh shpejt nga njeri ushtrim tek tjetri pa shume pushim ndermjet serive.

Gjithmone bej stretching midis ushtrimeve.  Kohezgjatje e stretching duhet te jete 10-30 sekonda per cdo ushtrim stretching dhe te pakten 10 minuta ne fund te stervitjes.

Ushtrime e barkut ndihmojne per te zhvilluar muskujt e barkut kur je duke djegur dhjamin e barkut me aerobi.

Komento