Frutat e malit parandalojnë sëmundjet kardiovaskulare

Frutat e malit parandalojnë sëmundjet kardiovaskulare

Frutat e malit parandalojnë sëmundjet kardiovaskulareStudiuesit kanë identifikuar gjithmonë veti shëruese te frutat e malit, por tani një studim i ri i kryer nga një universitet i njohur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dëshmoi se boronica dhe dredhëzat luajnë një rol jetik në parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare dhe atakun në zemër te gratë, transmeton “Zëri.info”.

Të dhënat treguan se gratë që plotësojnë dietën e tyre me fruta mali reduktojnë me mbi 30% problemet në zemër në krahasim me ato që konsumonin më pak.

Frutat e malit kanë sasi shumë të ulët kalorish dhe rekomandohen në shumë programe për dobësim. Ato kanë fuqi të madhe antioksidante dhe ofrojnë më shumë vitaminë C se agrumet. Hiperglicemia, qarkullimi i gjakut, bukuria e lëkurës, problemet me shikimin, përmirësohen me konsumimin e frutave të kuqe.

3 Comments

  1. te jemi te shendetshem

  2. une mendoj se frutat jane te rendesishme per organizmin enjeriut

  3. pershendetje si jeni mire desha te them se frutat jane shume te mira se kane vitamina dhejane tewrendesishme sidomos per femijet e vegjel

Komento