Gështenjat e egra i zbusin simptomat e qarkullimit jo të mirë të gjakut

Gështenjat e egra i zbusin simptomat e qarkullimit jo të mirë të gjakut

Vera po arrin, e bashkë me të ditët e ngrohta dhe sezoni kur shfaqen simptomat e dhembjeve tek personat që vuajnë nga venat e zgjeruara dhe qarkullimi jo i mirë i gjakut.

Këto dhembje në rastet më të shpeshta vijnë si pasojë e faktorëve të trashëgimisë, mbipeshës, çekuilibrit hormonal, moshës së vjetër dhe sëmundjet kardiovaskulare.

Tek venat e zgjeruara, të cilat dy herë më tepër shfaqen tek femrat se sa tek meshkujt përdoren xhel për t’i zbutur dhembjet. Midis tyre shumë më efikas është kombinimi i ekstrakteve të gështenjës së egër dhe kumakut, që ndikon në zbutjen e dhembjeve dhe zvogëlimin e ndjenjës së lodhjes në këmbë.

Mjekët ju sugjerojnë të shmangni qëndrimin ulur, apo qëndrimi statik për një kohë të gjatë, si dhe ju sugjerohet aktivitet më i shtuar fizik. Kini kujdes edhe me ushqimin, përderisa personave me mbipeshë u sugjerohet t’i zvogëlojnë kilogramët.

Komento