Gjërat qe nuk duhet t’i bëni pasi të keni ngrenë bukë

gjerat qe sduhet te besh

Mos ecni: Ecja pengon në tretjen e ushqimeve.
Mos flini : Gjithashtu pengon në tretjen e ushqimeve.
Mos bëni banjë: Kjo bën që gjaku të qarkullojë më shumë nëpër duar, këmbë dhe trup se sa në stomak. Dobëson sistemin tretës.

Mos hani fruta: Kjo shkakton fryrje të stomakut. Frutat është mirë të hahen para buke sepse kjo ndikon për mirë në tretjen e tyre.
Mos pini çaj: Gjethet e çajit përmbajnë acid që ndikon negativisht për tretjen e proteinave (megjithëse këtu varet çfarë çaji përdorni, kjo këshillë më shumë është për të ashtuquajturin çajin kinez).
Mos e lironi rripin: Mund të shkaktoj bllokim apo ngatërrim të zorrëve.
Mos pini cigare: Megjithëse nuk duhet të pini asnjëherë cigare

paktën mos e bëni këtë menjëherë pas buke pasi një cigare pas buke ka dëmin e dhjetë cigareve të pira më vonë.

Komento