Gjumi i keq dëmton sistemin imunitar

Gjumi i keq dëmton sistemin imunitar

Një gjumë jo i plotë mund të shtojë rreziqet e sëmundjes.

Sipas një studimi të fundit, kërkuesit kanë dalë në përfundimin se mekanizmi gjenetik që rregullon gjumin tonë kontrollon nivelin e një gjeni tjetër që është shumë i rëndësishëm për sistemin tonë imunitar.

Shkencëtarët e Jeil në SHBA mendojnë se një gjumë i paktë dhe jo i rregullt na bëjnë më të prirur për tu prekur nga sëmundje të ndryshme sepse imuniteti i organizmit bie.

“Njerëzit janë më të ekspozuar ndaj sëmundjeve të ndryshme nëse nuk bëjnë një gjumë të mirë dhe të plotë”, është shprehur profesori Erok Fikrig në revistën ‘Immunity’.

Komento