Hani salmon për zorrë të shëndetshme!

2

Të ngrënit salmon me të vërtetë mund të rritë shëndetin e mirë të zorrëve, tregon hulumtimi i ri.

Për vite të tëra, shkencëtarët kanë mbrojtur vajin e peshkut, si një mënyrë e mundshme për të shmangur kushtet e dhimbjes së gurëve si sëmundja e Crohn-it, transmeton Klan Kosova.

Dhe tani studimi më i madh deri më tani ka konfirmuar dyshimet e tyre.

Salmoni, i cili ka sasi të mëdha të acideve yndyrore omega 3, mund të rrisë diversitetin e baktereve në stomak, zbuluan hulumtuesit.

Hulumtimet e bëra nga një grup shkencëtarësh britanikë, analizuan microbiome të zorrës së 876 grave të angazhuara për studimin.

Ata testuan diversitetin dhe bollëkun e baktereve të ashtuquajtura ‘të mira’ kundër marrjes së tyre diete të acideve yndyrore omega-3 – të matur përmes pyetësorëve.

Ata gjetën se gratë që konsumonin më shumë omega-3 dhe kishin nivele më të larta të serumit kishin një mikrobiome më të ndryshme të gutës.

Besohet se efektet e mira të omega-3 rrjedhin nga një baktere specifike që ushqyesi ndihmon për të prodhuar.

Në fund studimi rezulton se Omega-3 rrit diversitetin e mikrobiomës për të shmangur diabetin, obezitetin dhe sëmundjen e Crohn-it.

Komento