Hani ushqim aq sa e keni shuplakën e dorës

Hani ushqim aq sa e keni shuplakën e dorës

Hani ushqim aq sa e keni shuplakën e dorësTashmë është e kuptueshme, se duhet qëndruar larg nga ushqimet e pashëndetshme dhe adoptuar dietën, nga gjësendet e shëndetshme.

Por, në çfarë sasie duhet të hahen gjërat, që të mos teprohet?

Meqë edhe ushqimet e shëndetshme përmbajnë kalori, duhet pasur kujdes që të mos shtoni peshë, pikërisht duke ngrënë shumë dhe në sasi të tepruar.

Sekreti për një sasi të duhur të ushqimit, është tek madhësia e duarve

Thjeshtë krahasoni sasinë e ushqimit, me pjesën e dorës, sepse kjo del se është sasia e duhur.

Mishi i kuq: Sa shuplaka e dorës

Mish peshku: Tërë dora

Spinaq: Sa dy herë shuplakat e duarve
Frutat e vogla: Sa zënë shuplakat e duarve
Perime: Sa grushti i dorës
Pasta: Sa grushti i dorës
Frute të thata: Sa një shuplakë e dorës
Patate: Sa një grusht
Peshk të yndyrshëm: Sa shuplaka e dorës
Gjalpë: Sa gishti i madh
Çokollatë: Sa gishti tregues
Djathë: Sa dy gishta të mëdhenj
Ëmbëlsirë: Sa dy gishta

Komento