Harroni pesë shujta në ditë

Harroni pesë shujta në ditë

Nëse mund t’u besohet shkencëtarëve që studiojnë hormonet leptinë dhe gerlinë, konsumimi shumë i shpeshtë i ushqimit mund të çrregullojë sinjalet natyrore trupore.

Një nga konceptet më popullore të ushqimit të shëndetshëm dhe të balancuar është pesë ose gjashtë shujta të vogla të shpërndara gjatë ditës.

Megjithatë, nëse mund t’u besohet shkencëtarëve që studiojnë hormonet leptinë dhe gerlinë, konsumimi shumë i shpeshtë i ushqimit mund të çrregullojë sinjalet natyrore trupore.

Përveç kësaj, me ngrënien e shpeshtë të diçkaje, qoftë ajo edhe perime, shumë lehtë mund të bini në kurthin për të konsumuar më shumë kalori sesa të kishit ngrënë një shujtë siç duhet.

Ata që janë të brengosur për shkak të ngadalësimit. të metabolizmit, shkencëtarët, thonë se si metabolizmi është shumë më i qëndrueshëm sesa mendojmë zakonisht. /Telegrafi/

Komento