Hudhra parandalon kancerin

Hudhra parandalon kancerin

Shkencëtarët amerikanë thonë se konsumimi më i shpeshtë i hudhrës çon deri te dobësimi i proceseve të cilat janë të lidhura me zhvillimin e kancerit.

Hulumtimet nga Ohio State University kanë pohuar se konsumimi i shtuar i hudhrës në organizëm lidhet me gjasa më të pakta për shndërrimin e nitrateve nga disa llojeve të ushqimit dhe nga uji i kontaminuar në lidhje kimike të cilat mund të sjellin zhvillimin e kancerit.
Revista shkencore Analytical Biochemistry ka shkruar se efekti pozitiv i hudhrës në parandalimin e këtyre proceseve mund të shihet edhe duke testuar urinën

Komento