Ilaçe të reja kundër Alzheimerit

Ilaçe të reja kundër Alzheimerit

Universiteti i Uashingtonit a bërë të ditur se në hulumtimin global të parandalimit të sëmundjes së Alzheimerit do të përfshihen edhe ilaçet e kompanive ‘Roche’ dhe ‘Eli Ully’.

Bëhet fjalë për medikamentin eksperimental ’Gantenerumab’ të kompanisë ‘Roche’ dhe ilaçin ‘Solanezumab’ të kompanisë ‘Eli Lilly’, ndërsa është e mundur që në hulumtim do të përfshihet edhe një ilaç tjetër i kompanisë së dytë.

Pritet që hulumtimi i parandalimit të sëmundjes së Alzheimerit të fillojë në muajt e parë të vitit 2013.

Në të do të marrin pjesë 160 persona me mutadone të trashëguara të gjeneve të cilat zakonisht çojnë deri te sëmundja e Alzheimerit qysh në vitet e hershme. /Telegrafi/

Komento