Ja pse gratë mund të flirtojnë me një burrë

Ja pse gratë mund të flirtojnë me një burrë

Nëse ju jeni duke negociuar një marrëveshje biznesi, një moment ajo mund të duket e papërshtatshme për të vepruar.

Por në këtë rast, pak “flirtim” mund të ndihmojë gruan biznesmene të ecë përpara.

Gratë duhet të jenë të ‘gjalla’ jo ‘serioze’ kur negociojnë, thotë një ekip i hulumtuesve nga Shkolla e Biznesit Haas në Universitetin e Kalifornisë dhe në London School of Economics.

Duke qenë miqësore i bën ato të duken të ngrohta dhe të arritshme, ndërsa arritja e një ujdie të thotë se ato vazhdojnë të shihen si të suksesshme.

Hulumtuesit thonë se bashkëpunimi ecën, punon kur një gratë flirtojnë me një burrë dhe jo anasjelltas. Flirtim nuk lidhet me përparimet seksuale por ‘bukurinë sociale “, për të treguar personalitetin tënd të fortë dhe të vërtetë.

Studimi, i botuar në revistën Psikologji, ndau 100 burra dhe gra në çifte dhe u kërkoi atyre të japin një vlersim lidhur me aftësitë e njëri-tjetrit në detyra të ndryshme.

Gratë që ishin negociatore më efektive janë vlerësuar lart për bukurinë sociale nga ana e burrave – por burrat e vlerësuara shumë nga gratë nuk shiheshin në të njëjtin këndvështrim.

Profesor Laura Kray, i Haas, tha: “flirtimi” përkthehet në besim, që do të thotë një parashikues i fortë i performancës negociatave.
Ajo shtoi: “Gratë janë të konfrontuara me një tradeoff unike në aspektin e të perceptuarit të forta në versionin e ngrohtë. Përdorimi i bukurisë femërore në negociata është një teknikë që kombinon të dyja”.

Catherine Hakim, një sociolog në London School of Economics, i cili ka shkruar një libër të quajtur 2Honey Money,”, teorizon se dhe burrat dhe gratë kanë, atë që ajo e quan, “kapitali erotik” i cili mund të shfrytëzohet për sukses.

Ajo shkruan: “ideologji patriarkale kanë trivialized sistematikisht kapitalin erotik të grave për të dekurajuar gratë nga kapitalizimi mbi të – në kurriz të meshkujve.

“Për fat të keq, feministët radikale sot përforcojnë kundërshtimet për moralin patriarkal për vendosjen e kapitalit erotik .. Pse askush nuk inkurajon gratë për të shfrytëzuar burrat sa herë që ato munden? ‘

Pra çelësi është të flirtoni me personalitetin tuaj të vërtetë.

Komento