Ja si mund ta pastroni mëlçinë

Ja si mund ta pastroni mëlçinë

Ja si mund ta pastroni mëlçinëNë organizmin e njeriut mëlçia ka një rol jetik, atë të “fabrikës së gjakut”. Funksioni më i rëndësishëm është pastrimi i gjakut dhe eliminimi i materieve të dëmshme dhe papastërtive prej saj.

Në vijim ju sjellim një recetë të vjetër, përmes të cilës mund ta pastroni mëlçinë tuaj.

Por, kujdes kur blini rrushin e thatë, të mos jetë me ngjyrë të verdhë. Rrushi i duhur i thatë për këtë recetë është me ngjyrë ezmere të errët, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Receta

Për rreth pesëmbëdhjetë minuta tretni në ujë të ngrohtë, të cilat më pas i pastroni me ujë të ftohtë akull. Pasi t’i keni futur në ujë të ftohtë më pas, shtoni ujë me temperaturë të dhomës dhe i lini aty deri në mëngjes. Në lukth të zbrazët e pini lëngun dhe hani rrushin e thatë. Për 1-2 orë rrini shtrirë në shtrat, dhe në anën e djathtë të barkut vendosni një kompresë të ngrohtë. Për një muaj, përkatësisht katër here në muaj, dy herë në vit, përsëriteni këtë recetë.

Komento