Kafeja me antioksidues sesa caji i gjelber

Kafeja me antioksidues sesa caji i gjelber

Dy studime te rendesishme kane treguar se kafeja ka numrin me te madh te antioksiduesve nga te gjitha pijet te cilat permbajne ekstrakte te bimeve.

Hulumtimet e bera kohe me pare ne Japoni tek 10 mije persona, kane treguar se ky alkaloid natyror ka numrin me te madh te antioksiduesve nga te gjitha pijet te cilat permbajne ekstrakte te bimeve (pervec prodhimeve dietike dhe ujit mineral), me shume se caji i gjelber, i cili eshte i dyti sipas numrit te antioksiduesve.

Tashme eshte vertetuar se gjysme ore pas konsumimit te kafese ne peshtyme rritet perqendrimi i antioksiduesve, per te cilen mendohet se mbron mishin e dhembeve, thote biokimiku italian, Benvenuto Cestaro.
Pas ushqimit zakonisht konsumohet kafeja, konsumimi i saj gjithashtu permiresoni tretjen.

Eshte e vertete qe i ben mire shendetit, por nuk duhet te harrojme se te kafeja nuk gjenden vitamina, ndaj kurrsesi nuk mund ta perdorim si zevendesuese te frutave dhe perimeve, konfirmojne ekspertet.

Komento