Karotat dhe brokoli kunder obezitetit tek femijet

Karotat dhe brokoli kunder obezitetit tek femijet

Karotat dhe brokoli kunder obezitetit tek femijetKarotat dhe brokoli jane dy elemente te rendesishem ushqimor kunder obezitetit tek femijet.Keshtu qe dy here ne dite nenat keshillohen qe ti japin dy procione me karota e brokoli,femijeve,ne menyre qe te shmangin shtimin ne peshe dhe rrezikun e diabetit te tipit 2.

Eshte ky rezultati i nje studimi i dy Universiteteve ne Amerike.
Keto produkte ushqimore jo vetem mbajne nen kontroll peshen e femijeve por parandalojne edhe semundjet kardiake ose te melcise.

Gjate studimeve u mbajten nen vezhgim 175 femije obeze ne Los Anxhelos,te cilet iu nenshtruan nje diete ushqimore vegjetariane dhe ku baza kryesore ishin karotat dhe brokoli.

U vu re se, pas nje muaji regjimi te tille ushqimor,niveli i insulines ne gjak u reduktua dhe pesha e tyre nisi te ulej.Jo vetem kaq por ideale eshte qe te konsumohen sa me shume fruta dhe perime te stines.

Komento