Kercitja e dhembeve

Kercitja e dhembeve

Gjate periudhes se gjumit, nese dikush ne menyre te pandergjegjshme i shtrengon dhe kercet dhembet e tij quhet bruxism.

Bruxism eshte nje lloj veprim pa ndjenja. Pacienti nuk eshte i vetedijshem per kete. Pacienti ushtron 6 here me shume presion, nese ata shtrengojn dhe kercet dhembet e tyre gjate gjumit. Kjo veprim kronike mbas disa kohe te caktuara mund te rezultoje;

•Probleme kozmetike ne varesi te dhembit te konsumuar.

• Ndjeshmeri e madhe per te nxehtat dhe te ftohtat e varur kjo nga zhdukja e zmaltit.
• Nekroze e dhembeve
• Plasaritje ne Zmalt
• Difekte ne kole te dhembeve
• Prishje e ndjeshmerise
• Probleme me mishrat e dhembeve dhe te perdredhurit e dhembeve.
• Dhimbje koke
• Vrazhdesi dhe dhimbje te muskujve te fytyres
• Dhimbje qafe dhe dhimbje supesh
• Hapje e kufizuar e gojes

Trajtimi eshte per eliminimin e shkakut. Por sa do eshte e pamundur te percaktohen faktoret kryesore, trajtim simptomatik realizohet. Ne pergatisim pllakeze mbrojtese nateper pacientet.Kjo pllakez duhet perdorur gjate gjumit.

Me ndihmen e kesaj pajisje, muskujt e pertypjes nuk mund te shtrengojne nofullen dhe nuk abradon dhembet, problemet e TMJ evitohen.

One Comment

  1. Ku eshte kjo klinike ?

Komento