Home » Modë & Estetikë » Keshilla per fytyre me yndyre

Keshilla per fytyre me yndyre

Keshilla per fytyre me yndyreLekura me yndyre eshte e karakterizuar nga shtimi i prodhimit te djerses, e cila i jep nje pamje te shkelqyeshme.

Shkaqet kryesore te te shkaktuara nga shtimi i djerses jane komedonet(pikae e zeza). Shtimi i nivelit te testosteronit ne gjak eshte shpesh i shkaktari per lekuren me yndyre si ne femra ashtu dhe tek meshkujt.

Shpesh eshte e karakterizuar nga mosha e adoleshences, por mund te provokohet edhe nga faktore te jtere, si duhani apo ushqimi jo korrekt.

Gjeja me e rendesishme per lekuren me yndyre eshte pastrimi, i cili duhet te jete i kujdesshem por jo agresiv.

Ne rastet me te lehta pastrimi i fytyres ne menyre korrekte mund te evitoje probleme te ndryshme estetike: pikat e zeza dhe papastertite. per pastrimin e saj duhen perdorur sapune lehtesisht acid. Beni herepas here nje pastrim te thelle te lekures, duke perdorur maska purifikuese. Te pakten cdo 2 muaj, shkoni tek estetistja, per te bere pastrimin e fytyres me avull dhe kremra specifik.

Publikoje ne:
  • Postoje tek Kapsit
  • Bookmark tek RuajFaqet
  • Facebook
  • Print this article!