Kjo është pema që shëron pothuajse secilën sëmundje (FOTO)

5

Nëse është për t’u besuar studimeve shkencore, hurmat janë superushqimi i vërtetë që mbron trupin nga sëmundjet kardiovaskulare.

TË PASURA ME HEKUR

Hurmat janë burim i shkëlqyeshëm i këtij mineralit të rëndësishëm, prandaj edhe u sugjerohet shtatzënave, fëmijëve dhe atyre që vuajnë nga anemia.

PARANDALOJNË DIARRENË

Hurmat janë të pasura me kalium, i cili lehtëson punën e zorrëve dhe stimulon zhvillimin e baktereve të mira.

SHËRON KAPSLLËKUN

Pos se parandalon diarrenë, hurmat zgjidhin edhe problemin me kapsllëk.

RUAJNË LINJËN VITALE

Nëse dëshironi të parandaloni grumbullimin e shtresave dhjamore, provoni që për çdo ditë të hani disa hurma në lukth të thatë. Por, kujdes mos e teproni, përmbajnë sheqer.

RREGULLOJNË KOLESTEROLIN

Hurmat është dëshmuar se stabilizojnë kolesterolin e keq, duke forcuar enët e gjakut dhe kanë fuqinë për të parandaluar formimin e droçkave në gjak.

FORCOJNË ZEMRËN

Konsumimi i rregullt i hurmave parandalon arterosklerozën, shkaktarin e sulmit në zemër.5

Komento