Kujdes nga sfungjerët e trupit, janë të rrezikshëm

Kujdes nga sfungjerët e trupit,  janë të rrezikshëm

Kujdes nga sfungjerët e trupit,  janë të rrezikshëmSfungjeri i trupit është një produkt i cili mund të gjendet në çdo tualet e nëse disa e përdorin në çdo larje disa të tjerë e kanë harruar diku të varur për vite të tëra.

A e keni menduar ndonjëherë se sa të pastër janë sfungjerët dhe a duhet t’i përdorim?
Një studim i publikuar në Journal Of Clinical Microbiology zbuloi se sfungjerët janë mjedisi perfekt për krijimin e mikroorganizmave. Lagështia, ngrohtësia dhe materiali i sfungjerit ndihmon bakteret të zhvillohen e të shumohen në pafundësi.

Nëse ju nuk tregoni kujdesin e duhur ndaj sfungjerëve, ti shpëlani e t’i thani mirë, do të ishte e rekomandueshme të mos e përdornit një të tillë.
Nëse sfungjeri i trupit është pjesë e higjienës vetjake duhet të dini që duhet ndërruar çdo 4 javë.

Komento